23 februarie 2007

Barbatii sunt niste gaini, pardon, niste pasari...

Nu zic eu, zice Lauren Frances in "Ghidul" ornitologic de barbati - "Ea îl vrea în colivie, el o vrea de jucarie!"

S-au ales fulgii de relatia ta? Si acum ratacesti în codrul întunecat al singuratatii sau esti din ce în ce în ce mai confuzata de apucaturile de neînteles ale barbatilor care îti cânta triluri de dragoste? Nu te impacienta! Cât ai clipi, te vei trezi plimbându-te pe o pajiste fermecatoare, scaldata în lumina stralucitoare a soarelui si înconjurata de ciripitul vesel al pasarilor. Caci…la urma urmelor, orice fata are dreptul sa aiba parte de un happy-end meritat, focos si bine facut!
Exista o asemanare remarcabila a barbatilor cu zburatoarele atunci când vine vorba de relatia dintre cele doua sexe! Ghidul ofera sfaturi practice oricarei femei pentru a-si rezolva marile dileme ale iubirii si a sti cum sa-si înhate definitiv Zburatorul la care a visat. Fie ca aceasta va însemna sa apeleze la «Forta de Atractie a Stolului», la «Arma Secreta de Negociere a Exclusivitatii Sale» sau la «Cuvintele Magice Garantate Sa Îmblânzeasca Orice Fiara», în final totul se reduce la a sti sa-ti bagi alesul în «colivie»!


– Lauren Frances

3 comentarii:

Alexandru spunea...

Hai mah...

Nu am citit ce zice doamna asta in lucrarea ei, dar am un usor feeling ca este una din acele lucrari care se pierde in maldarul de "Help yourself" books pe care le vedem in librariile americane in rafturile printre care se plimba femei grase si urate, parasite de barbatii lor (mai tzii minte episodul din Sex and the City?)si fara vreo speranta de mai bine.

Abureala metaforica. Girl power. Cam asa imi suna cartea asta. In principal pentru femei urate, batrane si complexate care nu pot sa isi gaseasca vreun barbat pentru ca sunt prea putzin atragatoare. Asta pentru ca nu se simt ele insele atragatoare.

Traiasca misoginismul. Jos feminismul.

Teadora spunea...

De la atatea carti despre "cum sa facem barbatii" cred ca au ajuns ei sa se simta atat de importanti si vanati. Ai citit tu pe undeva sfaturi despre "cum sa-ti faci iubita fericita"? Eu nu. Din aceasta cauza, eu boicotez acest gen

Anonim spunea...

@teadora: Chiar! Sfaturi despre cum sa-ti faci iubita fericita nu exista...sau or fi, da' nu multe!
In schimb revistele de femei abunda in articole despre cum sa agati barbatii, cum sa-i pastrezi, cum sa le sufli in fund (ca sa-i tii legati langa tine evident), in esenta cum sa faci pe dracu-n patru pentru a-i "inlantui"...si de aici pare ca scopul oricarei femei in viata acesta este!
Iar daca te mai apuci sa-ti tragi carte cu sfaturi d-astea...naspa, uite mai taiem niste copaci sa facem hartie sa scriem abureli pentru femei!